Thursday, January 28, 2010

Puerto Williams / Chili

We zijn nu in Puerto Williams een 30 mijl naar het oosten (dus weer terug) aan de andere kant van het Beagle Kanaal. Dat is Chileens grondgebied en daar moeten wij allerlei formaliteiten vervullen voor het toegestaan is het chileense scherengebied aan de westkust van Zuid Amerika in te varen. Hier moeten wij ons dan elke dag twee keer melden met opgaven van de positie.
Vooraf moeten wij een vaarschema indienen en de te varen route met data opgeven.
Onderweg zijn vrijwel geen dorpen of stadjes en de komende acht weken zal ik deze website dan ook niet kunnen bijwerken. Ons eindoel is Valdivia of Porto Montt.
Vandaar zullen wij dan naar Nederland terugreizen.
Dat is het plan , maar met zeilen kan er van alles gebeuren dus of dit tijdschema werkelijkheid wordt moeten we nog maar afwachten.
We hebben nu 700 liter diesel aan boord want in dit scherengebied hebben wij bijna altijd stroom en wind tegen. Wij gaan meestal alleen dagtochten maken en elke avond in een fjord voor anker en met lijnen aan de kant vastmaken.
We verheugen ons voor de komende week op de mooie gletschers waar iedereen zo enthousiast over is.
Als wij vanmiddag onze papieren in orde krijgen vertrekken wij morgenochtend.









Wij liggen hier afgemeerd aan een voormalig gezonken schip van de Armada.
Dit is nu de yachtclub met een bar waar ook enkele maaltijden worden geserveerd.
Er wordt hier een sterk drankje gedronken "Piscosour". Te vergelijken met een caiparinha in Brazilie. Oppassen want er zit veel alcohol in.