Monday, March 1, 2010

Marina Quinched

Zondag 28 februari 2010.

Marina Quinched, S entrance of Estero Castro, Isla de Chiloe, Chili.

Position: S 42*34'38 / W 73*45'20

Voor het eerst in een marina! Wat een luxe: eindelijk een warme douche.
We liggen voor anker voor de marina, die een kleine steiger in ondiep water heeft.
(Zie foto). De eigenaar William is een alleraardigste man die mij mee heeft genomen naar het plaatsje Chonchi, want hij ging daar naar de kerk. William heeft hier zijn eigen paradijsje en bouwt houten boten die hij zelf ontwerpt. De omgeving lijkt wel op Italie. Vooral door de vele cypressen en het glooiende landschap. Prachtig.
Het is nu al een hele tijd mooi weer en dat is voor hier heel uitzonderlijk. Meestal regent het hier drie van de zeven dagen.
Om ons heel liggen een heleboel zeeleeuwen te zonnebaden op de tonnen van de oesterkwekerij. (Zie foto) . Regelmatig worden wij opgeschrikt door hun gebrul als ze weer eens ruzie maken over een plaatsje op een ton.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een zware aardbeving geweest die ook een tsunami heeft veroorzaakt. De berichtgeving uit het getroffen gebied is uiterst schaars omdat de verbindingen verbroken zijn. Het episch centrum van de aardbeving lag bij het stadje Conception. Daar schijnen wel driehonderd mensen gedood te zijn. De aardbeving had een kracht van 9,8 op de schaal vn Richter! Een heel zware dus.
Morgen zijn wij in het hoofdstadje van dit eiland : Castro en kan ik misschien meer informatie via internet ophalen.