Saturday, March 6, 2010

Ancud

Vrijdag 5 maart 2010

Puerto Ancud, N. Isla de Chiloe

Position: S 41*53´80 / W 73*49´90

Gisteren bij ons vertrek uit Isla Mechuque zijn we vast komen te zitten op de rotsen. Helaas was het eb en al gauw lagen we schuin, tenslotte wel 45 graden!
Het was gelukkig windstil en erg zonnig weer. We hebben vier uren moeten wachten tot we weer vlot kwamen door het stijgende water. Piet heeft toen de schroef verwisselt. Wat bleek? Dat de achteruit het niet deed lag niet aan de koppeling maar aan de speciale schroef die Piet gebruikt. In de achteruit gingen de bladen niet in de vereiste stand staan. Gelukkig had Piet nog een aluminium drieblads reserveschroef aan boord. Die kon hij er nu de bood bijna droogviel gemakkelijk opzetten. Het is een hele opluchting dat er niets met de koppeling aan de hand is.
Woensdagmiddag hebben wij op dit prachtige eiland nog een heel lange wandeling gemaakt.
In de avond in een primitief restaurant hebben we kip met rijst en sla gegeten. Foto´s van dit restaurant en het dorpje volgen later.

Nu zijn we aangekomen in Ancud, volgens de pilot de grootste stad van het eiland Chiloe. Ca 27.000 inwoners. Veel restaurants, winkels en supermarkets.
Van hier varen wij a.s. zondag over de Stille Zuidzee naar Valdivia. Een afstand van 120 mijlen langs de kust van Chili. Daar zal de boot de hele zomer blijven liggen en vandaar reizen Piet en ik naar Nederland. Het is hier nog steeds mooi en zonnig weer.
Op weg naar Ancud kwamen we door een zee engte waar een heel sterke stroom staat. Wij voeren op een gegeven moment wel 13,7 knopen!! In het kolkende water.
De stad