Wednesday, January 20, 2010

Puerto Espanol, Bahia Aquirre, Tierra del Fuego

Zondag 17 januari 2010, Puerto Espanol, Bahia Aquirre.

Positie: 54*54,5 Z / 65*58,9 W

Gisteravond na een erg afwisselende zeiltocht van Puerto Parry hier aangekomen.
We zijn heelhuids de beruchte Straat Le Maire overgestoken, eerst met weinig wind en later met heel veel wind.
Later hoorden wij dat het daar in een van de afgelopen dagen windkracht 10 !! Heeft gewaaid. Bij de kaap van Tierra del Fuego ( Vuurland ) windvlagen van 40 knopen.
Uiteindelijk alleen op de fok verder gezeild.
De wind komt hier bijna altijd uit het westen en ook de stroom is altijd richting het oosten dus tegen. Daarom duurde het bij de vroegere vierkant getuigde schepen soms maanden voor zij Kaap Hoorn konden passeren.
Vrijdag was het mooi weer en hebben we een prachtige klimtocht gemaakt de bergen in naar een bergmeer. (Zie foto’s) Gelukkig kon ik bergschoenen lenen die mij pasten van Carolina, de vriendin van Sergio, de natuurfotograaf.Beiden zijn als gids opgetreden voor deze voor ons best zware klim over natte rotsen en glibberige hellingen. Maar de moeite werd ruimschoots beloond door het fantastische uitzicht.
Wat zijn wij daar steeds gastvrij ontvangen door Andrea en Jose de bevelvoerende mariniers van de Armada Argentina. Er waren ook twee jonge soldaten Daniel, die engels probeerde te praten en Julian.
Allemaal , behalve Andrea hebben ze een tegenbezoek op de boot gebracht.
Ik heb erg goed met mijn gebrekkige spaans kunnen oefenen.
Uit een van de bergen afkomende waterval hebben we zoet water in jerrycans aan boord genomen en de was gedaan. Het water is nogal bruin door alle vegetatie en mineralen dat het passeert op weg naar beneden, maar het smaakt prima.
Omdat vandaag westenwind 6 Beaufort is voorspeld blijven we op deze beschutte ankerplaats en gaan morgenvroeg weer verder richting Ushuaia.